Oskar Nisu võitis Lodzi tuuril viimase etapi

Poolas sõidetud Lodzi tuuri viimase,111 kmpikkuse etapi võitis Eesti juunioride koondise rattur Oskar Nisu.

Saarlane ründas umbes18 kmenne lõppu, kui sai koos kuue kaaslasega pundist minema. Peagrupp jõudis neile finišiks järele, kuid jooksikute grupist400 menne lõppu rünnanud Nisut püüda ei õnnestunud ja ta võttis kolmesekundilise eduga grupi ees etapivõidu.

Oskar Nisu rääkis, et pundiga oli vahe kogu aeg ohtlikult väike ja jooksikute koostöö ei tahtnud väga hästi sujuda. “Kui800 mjäi minna, lükkas üks vend kergel laskumisel klotsi põhja ja hüppasin tuulde,” ütles rattur.

“400 mjuures panin tagant minekut, püüdsin ees oleva venna kinni ja läksin viimasesse kurvi esimesena. Panin siis150 mveel täiega ning siis vaatasin taha, et olen turvalise vahega eest, ja võtsin võidu.”

Oskar Nisu sai kokkuvõttes 31. koha, kuid tänu etapivõidule ja esimesel etapil saadud kolmandale kohale kuulus Nisule ka lõpufinišite punktide särk.

Trekilt kolm kulda ja kaks hõbedat

Tallinnas Pirita velodroomil toimunud Eesti trekisõidu meistrivõistlustel tuli Oskar Nisu juunioride arvestuses1 kmpaigaltstardis,3 kmindividuaalses jälitussõidus ja3 kmmeeskondlikus jälitussõidus CFC meeskonnaga meistriks, punktisõidus ja meeskonnasprindis sai ta teise koha.

“3 kmjälituses tahtsin kõige rohkem kulda ja see oli minu tähtsaim ala,” rääkis Nisu, kelle sõnul suutis ta seal stabiilselt ühte hoogu hoida ja tänu sellele õnnestus tal teise koha omanikku edestada 6-sekundilise eduga.

EM-il jäi vorm realiseerimata

Eelmisel nädalal Hollandis sõidetud Euroopa meistrivõistluste meesjuunioride temposõidus kuulus Oskar Nisule 49. koht. Paar päeva hiljem toimunud129 kmpikkuses grupisõidus saavutas ta 15. koha. Viikingi rattur Steven Kalf oli 97.

Eraldistardis oli Nisu5 kilomeetrijärel koguni esikümnes, kuid edaspidi kiirus langes. “Üritasin mitte alla anda ja edasi pressida, aga ma ei saanud enam üldse hoogu üles. Suur pettumus,” tunnistas rattur.

Grupisõiduks oli saarlane eraldistardi pettumusest üle saanud ja valmis elu parimat sõitu tegema. Sõidu keskel kukkumisse sattunud Nisu lõpetas peagrupis viiendana, mis andis talle 15. koha. “Oma sõiduga jäin enam-vähem rahule. Koht on tegelikult täitsa hea, aga kuna ma tean, et oleksin olnud võimeline paremaks, siis jääb natuke ikka kripeldama,” märkis Oskar Nisu.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 193 korda, sh täna 1)