Lihtne küsimus (6)

Viimasel ajal jääb silma korrakaitsjate ülbe käitumine. Näiteks politseiauto sõidab linna vahel (ja ka asulast väljas) alla 30 km/h ja tipptunnil on tal järel pikk autode rivi. Keegi mööda ei julge minna, sest kohe pannakse vilkurid tööle. Kas nii käitutakse meelega, et trahve väänata?

Vastab politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja Hedy Tammeleht:
Kindlasti ei saa lubatud sõidukiirusest väiksemaga liikuvat politseisõidukit pidada ülbeks liikluskäitumiseks. Sellistel puhkudel teeb sõiduk patrullsõitu ning see pole mõeldav ei maanteel 90-, 70- ega ka linnatänavail 50-kilomeetrise tunnikiirusega. Vajalik on avaliku korra tagamine ning olukorra fikseerimine, mis tingibki vajaduse sõita lubadust aeglasemal tunnikiirusel.

See, kui teised liiklejad patrullivast politseisõidukist lubatud tunnikiirusel mööduvad, ei ole kindlasti kuidagi karistatav. Kui keegi on sedaviisi käitudes saanud karistada, siis igast sellisest põhjendamatust juhtumist tuleb konkreetselt politseid teavitada ja alati on ka võimalus esitada vastulause. Pigem on aga tegemist inimeste põhjendamatu kartusega.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 625 korda, sh täna 1)