Juhtkiri: Tasuta haridus (3)

Eesti vabariigis on kõigil lastel kohustus käia koolis, samuti peab tasuta hariduse võimaldama kõigile poistele-tüdrukutele, kes koolikohustuse alla käivad. Kui tasuta on aga meie haridus, teavad ilmselt kõik, kes on pidanud koolikauba lettide juures hindu imetlema.

Riiklike peretoetuste nimekirjas ei ole enam mitu aastat nn ranitsatoetust ning väikeste kodanike kooliminekukulud on pandud üksnes omavalitsuste ja lapsevanemate õlule. Kui enamik omavalitsusi peab oma laste haridustee alguse toetamist loomulikuks, tundub kummaline Saare maakonna suurima omavalitsuse – Kuressaare linna – käitumine. Toetust saavad vaid toimetulekuraskustes pered. Aga hoop rahakotile on lapse kooliminek enamikus peredes. Ja mis saab siis, kui lapsevanem pelgab teha avaldust toetuse saamiseks?

Kust üldse käib tänapäeval piir, milline laps on toetust väärt, milline mitte? Ja miks me siis imestame, et meil nii vähe lapsi sünnib?

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 236 korda, sh täna 1)