Juhtkiri: Saaremaal on teisiti (1)

Suvi on aeg, mis lausa paneb inimesi ringi rändama, oma sugulasi ja sõpru külastama. Kuigi Eesti on kauneid kohti täis, tundub, et Saaremaale sõidetakse siiski meelsamini kui mistahes teise Eestimaa nurka. Miks muidu jätkub vaat et igale saarlasele suvi läbi rohkelt külalisi, nii et tundub: suuremal osal eestlastest on oma “kodustatud saarlane”, nagu arvas eilses lehes Kristina Mägi Kuressaare turismiinfokeskusest.

Aga meil ju on, mida vaadata ja millest vaimustuda, nagu kinnitab ka Kanal 2 saate “Suverõõmud” saarlasest toimetaja Heidi Hanso. On tore, et saatemeeskond avastas palju muudki kui seda, mille järgi meid eeskätt tuntakse – Kuressaare linnus, Panga pank või Kaali kraater.

Tegelikult on aga vaatamist väärt iga põline Saare- ja Muhumaa küla oma kiviaedade, ainult meile omaste rehielamute ja avarate taluõuedega, kus on hea ka lihtsalt niisama olla ja kas või vaikust kuulata. Seegi on tänapäeval juba luksus.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 334 korda, sh täna 1)