Autovarguste arv väheneb jõudsalt

Graafik: Mihkel Väin

Saare maakonnas varastatud või omavoliliselt kasutatud sõidukite arv on viimaste aastatega tunduvalt kahanenud.

Kui 2009. aastal oli 14 sellist episoodi, siis 2012. aasta kuue kuu jooksul vaid üks. Kõva langustendents on ka terve Eesti autovargustes osas. Samas peab tõdema, et käesoleva aasta arvud siiski suurenevad, sest näiteks eelmise nädala lõpul kasutati Kuressaares omavoliliselt üht sõidukit, mis üleeile üles leiti.

Lääne prefektuuri Kuressaare kriminaaltalituse juhi Rainer Antsaare sõnul ei maksa tänavuse aasta ärandamiste väiksest arvust põhjalikke järeldusi veel teha ning autoomanikud peavad ikkagi valvsad ja hoolikad olema.
“Maakonnas toime pandud omavoliliste kasutamiste, rahvakeeli “ärandamiste” läbiv joon on alkoholijoobes kurjategijate soov teha lõbusõitu või lihtsalt jõuda kergema jalavaevaga punktist A punkti B. Veel mõni aasta tagasi langesid sellise kuriteo ohvriks enamasti VAZ-tüüpi autode omanikud,” ütles Antsaar Saarte Häälele.

“Tänu meie geograafilisele eripärale on saartel elavatel autoomanikel palju väiksem oht langeda n-ö elukutseliste autovaraste ohvriks. Kurjategija jaoks on vahelejäämisega riskimise oht oluliselt suurem.”
Viimane autovargus pandi Kuressaares toime läinud nädalavahetusel, mil Uuelt tänavalt kadus valge Fiat Marea Weekend. Hiljem leiti sõiduk Uue tänava parklast, kuid sealt oli varastatud helisüsteem väärtusega üle 300 euro.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 178 korda, sh täna 1)