Admiral Cowan õhib Saaremaa lähistel miine

Eile algas järjekordne miinitõrjeoperatsioon Väinameres Hari kurgu, Soela väina ja Viire kurgu aladel, teatati Saarte Häälele kaitsejõudude peastaabist.

Kapten Evert Paas teavitusosakonnast ütles, et tegemist on taas Teise maailmasõja aegsete miinide kahjutuks tegemise ja merepõhjast koristamisega.

“Kuna mereväe poolt on merepõhi hästi kaardistatud, siis käib demineerimine prioriteetsuse alusel – ohtlikumad õhatakse kõigepealt,” sõnas kapten Paas. Saaremaa lähistel osaleb miinitõrjeoperatsioonis Kuressaare linna vapilaev EML Admiral Cowan, mille meeskonnas on 35 meest.
Miinitõrjeoperatsioon kestab homseni ja merepõhjast leitud miine lõhatakse vähemalt kahe kilomeetri kaugusel maismaast. Merevägi palub mõistvat suhtumist ning vabandab ette võimalike ebameeldivuste pärast.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 28 korda, sh täna 1)