Mändjalas tervitab rannalisi surnud hüljes

VÕIGAS VAATEPILT: Selline vaatepilt avanes Mändjala rannas eile keskpäeval. Foto: Sander Ilvest

Meri uhtus laupäeval Mändjala randa hülgekorjuse, millest keskkonnaametile ka teada anti, kuid surnud loom vedeles rannaliival veel kaks päeva hiljemgi.

Saarte Häälele teadaolevalt leidsid surnud hülge palaval laupäeval rannas viibinud inimesed, kes helistasid keskkonnaameti lühinumbril 1313.
Sealt vastati neile, et enne esmaspäeva korjust ära koristama ei hakata, mistõttu surnud loom vedeles rahvarohkel rannal terve nädalavahetuse.

Eile lõuna ajal Mändjalas käies võis seal aga hülgekorjust jätkuvalt näha. Keskkonnaameti kinnitusel ei ole neile surnud loomast teatud. Samuti ei oma mingisugust teavet surnud loomast keskkonnainspektsiooni Saaremaa büroo juhataja Jaak Haamer ega ka Kaarma valla keskkonna peaspetsialist Kairi Niit.
“Praktika on selline, et kui tegemist on surnud kaitsealuse loomaga, siis tegeleb sellega keskkonnaamet,” kinnitas Kairi Niit, lisades, et Kaarma vallavalitsusele pole rannas vedelevast loomakorjusest teatatud.

Keskkonnaameti numbrile helistanud ajakirjanik sai rääkida haldusosakonna tehniku Heikki Hermaniga, kelle kinnitusel peaks surnud looma ära koristama just kohalik omavalitsus ning keskkonnaamet tuleb mängu siis, kui loom on vigastatud.
Seega on jätkuvalt teadmata, kes ja millal hülgekorjuse Mändjala rannast ära viib.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 595 korda, sh täna 1)