Hülgeküti prillid tõid haakrikulaadal esikoha

PARIM MERELINE VÄLJAPANEK: Urmas Priske oma väljapaneku taustal, käes Ruhnu hülgeküti kaitseprillid. Foto: Priit Kivi

16. Kuressaare merepäevadel peeti järjekordset haakrikulaata ning nagu juba traditsiooniks saanud, hindas žürii selgi aastal huvitavamaid väljapanekuid ja esemeid.

Seekord anti auhindu välja kolmes kategoorias. Parima kujunduse auhinna pälvis Erki Nurk, kes kauples peamiselt mitmesuguste puidust majapidamistarvetega. Parima üksikeseme kategoorias läks auhind Toivo Ojale, kelle valduses oli Eesti mereväe väga heas korras tseremoniaalmõõk.

See enne II maailmasõda kasutusel olnud originaalmõõk on valminud käsitööna Saksamaal Solingenis asuvas W.K.C . Stahl- und Metallwarenfabrik’is. Muuseas, 2009. aastal Eesti kaitseväes see traditsioon taastati ning sellest ajast peale saavad Eesti ohvitserid taas originaali eeskujul valmistatud tseremoniaalmõõga.

Parima merelise väljapaneku auhind läks Urmas Priskele – mitmesuguste, peamiselt Ruhnu-Kihnu päritolu mereliste esemete eest. Sellest kogust väärivad eraldi äramainimist Ruhnu hülgeküti kaitseprillid, mis on puidust käsitsi valmistatud ja väga hästi säilinud.

Priit Kivi
Saaremaa muuseumi peavarahoidja ja laada žürii liige

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 411 korda, sh täna 1)