Brasiilias leiti teadusele tundmatu, “meheau” meenutav “madu” (1)

Foto: internet

Üllatusliku, mõnes mõttes isegi kurioosse avastuse tegid teadlased Brasiilias Amazonase jõgikonnas. Nimelt leidsid nad Rondônia osariigis Madeira jõe põhjast uue, teadusele tundmatu eluka. Briti populaar-ne kõmuleht The Sun kirjutab, et tegemist on mingit sorti maoga, kes välimuselt meenutab aga peenist.

Äsjaavastatud liik sai ladinakeelse nimetuse Atretochoana eiselti. Eksperdid nimetavad seda olevust tinglikult “lontis või lotendavaks maoks” (ingl k floppy snake). Seejuures märgitakse, et tegelikult pole ta roomaja, vaid pigem maotaoline jalgadeta olevus, kelle lähemad sugulased on tõenäoliselt konnad ja salamandrid, st kahepaiksed.
Ühtekokku on leitud kuus säärast isendit. Üks “madu” sai kinnipüüdmisel surma. Kaks isendit jätsid teadlased oma kätte uurimiseks, ülejäänud lasti uuesti vabadusse.

 

Edasi loe laupäevasest Saarte Häälest. Telli leht siit.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 753 korda, sh täna 1)