Saarekülas avatakse loodusrada

Laimjala valda Saareküla külla kohalike seas Leede metsa nime all tuntud, ametliku nimetusega Kingli maastikukaitsealale rajatud üle kahekilomeetrine loodusrada on valmis igas vanuses huvilisi vastu võtma.

“Meile tundus, et see mets ise võimaldab sellise raja loomist,” põhjendas loodusraja rajamist MTÜ Saarte Terviserajad (STR) juhatuse liige Ada Traumann.
Saareküla ja Saaremetsa küla külavanem Eha Ennemuist sõnas, et temal on väga hea meel. “See on meie külade selle suve suursündmus,” märkis ta.

STR loodusrajal on kokku 16 looduskaitse seisukohast tähelepanu väärivat liiki. Rada läheb üle Saareküla mõisniku rajatud kalakasvatuskanali ning läbib vana mõisa ja päristalude vahelise kiviaed-piiri. Raja keskel asub vana liivakarjäär, kuhu on rajatud ka piknikuplats. Rajal on neli puhkepinki ning rada on läbitav ka ratta ja lastekäruga. Rada on avatud päikesetõusust loojanguni.

STR loodusraja tähistamist lipukestega, viitade tegemist ja parkla rajamist toetas PRIA Saarte Koostöökogu kaudu. Pühapäeval kell 12 on rada uudistama oodatud kõik, kes vähegi huvi tunnevad.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 412 korda, sh täna 1)