Loona mõis sai värskema ilme

Kuigi nipet-näpet on Loona mõisa juures veel teha, ollakse mõisa peahoone renoveerimisega selleks korraks põhimõtteliselt edukalt ühel pool.

Remondi käigus saadi hoonele täiesti uus küttesüsteem, vundamendi hüdroisolatsioon ning – mis kõigile külastajatele kohe näha – fassaad sai uue, tunduvalt värskema väljanägemise. “Loona mõis näeb praegu väga ilus välja pärast neid värskendustöid,” kinnitas mõisa peahoone rentniku MTÜ Loona juhatuse esimees Maarika Toomel Saarte Häälele.

Remont käis Toomeli sõnul ühtekokku peaaegu kolm kuud. Läinud nädalal kirjutati dokumentidele alla ning töö sai viimaks vastu võetud. Maarika Toomel rõhutas, et töid ei teinud seejuures mitte MTÜ Loona ise, vaid nende tellija oli Riigimetsa Majandamise Keskus. “Mina aga tahan omalt poolt väga tänada töömehi, sest koostöö meie kõigi osapoolte vahel oli kena ja hää!” kinnitas Toomel.
Samas nentis ta naljaga pooleks, et kui muus osas saab remondi tulemuslikkuse üle rõõmu tunda juba praegu, siis küttesüsteemi headust saab hinnata alles siis, kui esimesed külmad käes ning hoone kütmist vajab. “Tänase ilmaga pole nagu eriti midagi kütta,” naljatas ta.

Maarika Toomeli sõnul on lootust Loona mõisa jaoks veel rahastust saada, et seda aina edasi remontida.
Sel neljapäeval esineb Loona mõisas Fääri folkansambel Kristian Blakk & KVONN ning kui varem teekonda Loonale millegipärast ette võtta ei tihata, siis ühekorraga kontserdile tulla ja seejuures ka mõisa uus ilme üle vaadata soovitab Maarika Toomel soojalt.
Loona mõisa peahoone värskendamist rahastas Keskkonnainvesteeringute Keskus.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 359 korda, sh täna 1)