Kuhu minna

KOLMAPÄEV, 1. august

KINO
Kuressaare kuursaali Kuu-kinos kl 22 “Keelatud vihm”. See on film filmitegemisest, kuid ka ambitsioonikas ning õnnestunud kombinatsioon usu, õigluse, poliitika ning kunsti kokkupuutekohtadest. Film oli Hispaania Filmiakadeemia kandidaat parima võõrkeelse filmi Oscarile ning publiku lemmik Berliini rahvusvahelisel filmifestivalil. Kaks vana sõpra – Hispaania filmitegijad režissöör Sebastián (Gael García Bernal) ja produtsent Costa (Luis Tosar) – saabuvad Boliivia väikelinna mängufilmi väntama. Nende eesmärk on näidata, kuidas Cristopher Columbus omal ajal avastatud maa ja rahva jõhkralt anastas. Boliivia on aga valitud võtteplatsiks ennekõike sellepärast, et seal saab statiste kahe dollari eest päevas. Nii et ajalugu hakkab end tahtmatult kordama. Idealistist Sebastiánile käib see paralleel vastukarva, pragmaatilisem Costa ei lase ennast sellest vastuolust häirida. Kohalike elu hakkab aga võttemeeskonna tööd üha rohkem mõjutama, kuna linnakeses puhkenud veesõja liider on filmitegijate poolt näitlejaks värvatud Daniel. Seni kuni Boliivia inimesed võitlevad õiguse eest tasuta joogiveele, võitleb filmirežissöör üha palavamates tingimustes oma idee eest. Rahutuste edenedes panused tõusevad. Kino toimub iga ilmaga! Pilet 3 eurot kohapeal.

ÜRITUS
Kuressaare linnuses kl 22 “Visioonid”. Duo Oksana Sinkova (flööt) ja Jelena Ossipova (kitarr). Piletid 10 ja 8 eurot.
Muratsi sadamas kl 19 mereline piknik maailmarändur Meelis Saarlaidiga. Kala valmistamine, prepareerimine. Lõke. Lõõtsmoonik. Sissepääs tasuta.

SPORT
Torgus Iide staadionil kl 19 Saarte Investeering – Saaremaa 2012 meistrivõistlused meeste jalgpallis: Torgu vs. Leisi JK.

TANTS
Club Privileges Welcome Wednesday. Tasuta.

 

NELJAPÄEV, 2. august

KONTSERT
Loona mõisas kl 19 Põhjala folk. Värskelt renoveeritud Loona mõisas annab oma esimese Saaremaa kontserdi Fääri saartelt pärit traditsioonilist ja kaasaegset skandinaavia folki viljelev karismaatiline muusikarühm Kristian Blak ja KVONN. Piletid hinnaga 6 eurot on müügil kohapeal. Tulge varem ja tutvuge ka Loona mõisa kohviku menüüga. Avatud on ka Näitusemaja ja Kivimaja.
Arensburgi hotellis Schönberg kvartett – jazz kõige paremas mõttes. Kalev Karlson – kitarr, Mati Tubli – bass, Tõnis Kuusk – trummid, Kristjan Ilumäe – vokaal. Piletid hinnaga 5 eurot müügil Muusa lounge’is. Lisainfo ja laudade broneerimine tel 45 24 707 ja restoran@arensburg.ee .

ÜRITUS
Veere sadamas kl 13 meremaali õpituba. Maalikursus lõpeb oksjoniga kl 16 ja merepäevade pudeliposti teelesaatmisega. Osalustasu 10 ja 5 eurot.
Saaremaa Sadamas kl 17–24 kogupereõhtu “Teater/kino/ muusika”. Meelelahutust, mänge ja tegevust kõigile! Animafilmi töötuba. Lastele pakub põnevust lasteala multikate, mängude ja joonistamisnurgaga. Autokino! Live-filmimuusika kontsert. Tummfilmi “Noored Kotkad” esitlus rokkbändi Kosmikud elava muusika taustal. Öökino: kinoekraanil õhtune õudukas.
Lõmala sadamas kl 20 pidu Saaremaa merenädala raames. Esinevad Tõnu Aare ansamblist Apelsin ja Henno Voksep ansamblist Peacemaker. Avatud on puhvet. Pilet 5 eurot, sooduspilet 3 eurot.
Kuressaare kultuurikeskuses kl 19 Kuressaare kammermuusika päevad: “Fantaasiad”. Wojciech Waleczek (klaver, Poola). Pilet 10 ja 8 eurot.
Kuressaare linnuses kl 22 lossimuusika. Ungari vokaal-sekstett UniCum Laude. Pilet 14 ja 12 eurot.

TEATER
Kuressaare Sadamaaidas kl 19 Laura Ruohoneni “Yksine”. Kuressaare Linnateater. Tõlkija ja lavastaja Aare Toikka (VAT Teater). Osades Piret Rauk, Kersti Kreismann (Eesti Draamateater) ja Jörgen Liik (EMTA lavakunstikool). Pilet 12 ja 9 eurot.

TANTS
Kodulinna lokaalis disko. Sissepääs tasuta.
Divas Summer Shot. DJ Mikk Saarela.
Club Privilege’is Amazing Thursdays. Sissepääs tasuta.

SPORT
Nasva staadionil kl 19 Saarte Investeering – Saaremaa 2012 MV meeste jalgpallis: FC Taritu vs. Kaarma VC.

 

ÜRITUSE EELTEADE
Laupäeval, 4.augustil kl 14 Kuressaares Allee 8A Zurra Murra kirbuturg vol 4. Kauplema on oodatud kõik, kel midagi puhast, soodsat ja moodsat või vanamoodsat kappi seisma jäänud.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 174 korda, sh täna 1)