Kõinlaste järeltulijad saavad taas kokku (1)

Sel nädalavahetusel on Kõinastu saarele oodatud saare vanade talude elanike, kõinlaste järeltulijad.

“Hea on tõdeda, et väikseid kõinlasi on viimase kolme aasta jooksul tublisti juurde sündinud. Lahkunud on vaid kõige vanem kõinlane eelmise kokkutuleku ajaarvestusest lähtudes,” rääkis korraldaja, Kõinastu saarevaht Mari-Liis Pae.

Ta lisas, et kuna kõige vanemate kõinlaste ridadesse kuulub ka tema vanaisa, siis ta mõtles seekord ikka torkida seda kokkutulekuteemat, et just kõige vanemad saaksid kas kokku tulla või vähemalt rõõmu tunda selle teadmise üle, et elu saarel läheb kenasti edasi. Rahva saarele tulemise osas ei osanud Pae veel midagi kindlat öelda. Eelmine kord oli veidi alla 80 inimese kohal.

“Palju oleneb kindlasti ilmast,” märkis ta. Saarevahi sõnul on viimase kuu aja jooksul saarel väga palju rahvast käinud. Neljapäevast pühapäevani on saarel olnud 50 kuni 100 inimest päevas ja nii kõik viimased nädalavahetused.
Kõinlased peavad kokkutulekut neljandat korda, esimene kokkutulek oli 1985. ja teine 1989. aastal. Viimati saadi kokku 2009. aastal. Kokkutuleku info ja registreerimine: Mari-Liis Pae, tel 59 116 680 või mariliispae@hot.ee .

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 167 korda, sh täna 1)