Metsküla jättis märgi maha

KANGED SAARE NAISED: Metsküla naised Anne Toompuu ja Marje Nelis näitasid koduküla elanikele ja külalistele, et tunnevad nemadki käesurumise kunsti. Kohtunik Ando Ansperi kiitis naiste ettevõtmise heaks. Foto: Aare Laine

Metsküla oli üks kolmekümnest Eesti külast, mis ühines Kodukandi liikumise projektiga “Avatud külaväravad”. Laupäeval kogunes Metsküla III kokkutulekule külaväljakule, kus avati ka külaväravad, üle paarisaja inimese. Tegevust jagus nii väikestele kui ka suurtele terveks pikaks päevaks.

MTÜ Metsküla Küla Selts oli kokkutulekuks ja avatud külaväravate päevaks välja andnud spetsiaalse infolehe. Kokkutulekul osalejad said endale osta Metsküla embleemiga T-särgi.
Talunikust külavanem Mati Maripuu kostitas osalejaid oma talu piimaga. Suppi ja piima jagus kõigile soovijaile. Spordivõistlused, taidlejate kontsert, laste töötoad – kõik need kuulusid kokkutuleku päevaprogrammi. Huvipakkuv oli fotonäitus Metsküla taludest.

Seltsi eestvõtmisel käib praegu seltsimaja renoveerimine. Seltsi juhatuse liikme Arli Toompuu sõnul jõutakse seal töödega lõpukorrale septembris. “Tuhkana järve korrastamine seisab ka ees, aga natuke kaugemas perspektiivis,” märkis seltsi juhatuse liige Tiina Olesk.
Õhtul süüdati külaväljakul suur lõke. Tantsu keerutati kahemehebändi Kullaketrajad saatel.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 607 korda, sh täna 1)