Maksuamet kontrollib toitlustusettevõtteid

Üle Eesti toitlustusettevõtetes tehtud kontrollimise tulemusel laekus maikuus eelmise aasta sama perioodiga võrreldes riigieelarvesse makse 42 473 eurot rohkem. 85 kontrollitud ettevõtet tasusid aprillis ja mais riigieelarvesse 71 971 eurot rohkem makse, kui aasta varem samal perioodil. Saare maakonnas on kontrollimine alles käimas.

Maksu- ja tolliameti pressiesindaja Kaia-Liisa Kallase sõnul on Saaremaal veel ca viis toitlustusettevõtet, mille osas on kontrollimine kas pooleli või kohe algamas. “Kuna kontrollimine on pooleli, siis hetkel ei ole veel võimalik tulemusi välja tuua,” ütles Kallas.
Ameti kontrolliosakonna juhataja Kaido Lemendiku sõnul on toitlustusettevõtete kontrollimisel jätkuvalt üks prioriteete ausa konkurentsi tagamine ning maksuhaldur jätkab kontrollimist seni, kuni makse deklareeritakse ja tasutakse õiges mahus. “Siin ei aita ka n-ö loominguline lähenemine, mida oleme samuti oma kontrollide käigus piisavalt näinud,” lisas Lemendik.

Niinimetatud loomingulise lähenemise näiteid on maksuameti andmeil erinevaid. Näiteks otsustas mandril ühe ööklubi-striptiisibaari administraator kontrollijate sisenemisel kiiresti tagaruumidesse joosta, väites, et läheb juhatuse liiget kutsuma. Sama kähku talle järele liikunud ametnikud leidsidki koridorist juhatuse liikme koos kahe “tööriietuses” striptiisitariga, kellel samuti väga kiire hakkas. Ametniku küsimuse peale, miks nad kontrollijate eest ära jooksevad, vastati, et töötajatele on vaja tutvustada tuletõrje varuväljapääsu.

Samas asutuses sulges ühe töötaja väidetav sõbranna end tualettruumi, kus tõmbas pidevalt vett ja keeldus väljumast. Küsimuse peale, miks ta niimoodi riides on, kui ta seal ei tööta, väitis naine, et tal hakkas lihtsalt palav.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 373 korda, sh täna 1)