Kuhu minna

TEISIPÄEV, 31. juuli

ÜRITUS
Kuressaare kultuurikeskuses kl 19 XVIII Kuressaare kammermuusika päevad. Avakontsert – Andres Paas (klaver), Anna-Liisa Bezrodny (viiul, Eesti-Suurbritannia), Silver Ainomäe (tšello, Eesti-USA). Festivali pass ja pääsmed on müügil Kuressaare kultuurikeskuses kl 10–18 ja tund enne algust kohapeal. Piletid hinnaga 12 ja 10 eurot. Festivali pass (6 kontserti) 55 €. Loe pikemalt lk 6.

SPORT
Orissaares tammega staadionil kl 19 Saarte Investeering – Saaremaa 2012 meistrivõistlused meeste jalgpallis: Orissaare vs. Kaarma VC.

KOLMAPÄEV, 1. august

ÜRITUS
Kuressaare linnuses kl 22 “Visioonid”. Duo Oksana Sinkova (flööt) ja Jelena Ossipova (kitarr). Piletid 10 ja 8 €.

SPORT
Torgus Iide staadionil kl 19 Saarte Investeering – Saaremaa 2012 MV meeste jalgpallis: Torgu vs. Leisi JK.

 

KONTSERDI EELTEADE
Neljapäeval, 2. augustil Loona mõisas kl 19 Põhjala folk. Värskelt renoveeritud Loona mõisas annab oma esimese Saaremaa kontserdi Fääri saartelt pärit traditsioonilist ja kaasaegset skandinaavia folki viljelev karismaatiline muusikarühm Kristian Blak ja KVONN. Piletid hinnaga 6 eurot on müügil kohapeal. Tulge varem ja tutvuge ka Loona mõisa kohviku menüüga. Avatud on ka Näitusemaja ja Kivimaja.
Neljapäeval, 2. augustil Arensburgi hotellis Schönberg kvartett – jazz kõige paremas mõttes. Kalev Karlson – kitarr, Mati Tubli – bass, Tõnis Kuusk – trummid, Kristjan Ilumäe – vokaal. Piletid hinnaga 5 eurot müügil Muusa lounge’is. Lisainfo ja laudade eelbroneerimine tel 45 24 707 ja restoran@arensburg.ee .
Neljapäeval, 2. augustil Saaremaa Sadamas kl 17 kogupereõhtu “Teater/kino/muusika”. Meelelahutust, mänge ja tegevust kõigile! Animafilmi töötuba. Lastele pakub põnevust lasteala multikate, mängude ja joonistamisnurgaga. Autokino! Live-filmimuusika kontsert. Tummfilmi “Noored Kotkad” esitlus rokkbändi Kosmikud elava muusika taustal. Öökino: kinoekraanil õhtune õudukas.

 

NÄITUSE EELTEADE
Reedel, 3. augustil kl 16 avatakse Kuressaare Raegaleriis eesti ja soome kunstnike ühisnäitus “Logiraamatud/Lokikirjoja”.
Merepäevade raames avatav näitus ühendab logiraamatud saarest ja läänest ühte väljapanekusse. Soome ja eesti köitekunstnikud on plaaninud ühisnäitust juba nii pikka aega, et vahepeal on sekka jõudnud loksuda üks logiraamat isegi Austraaliast. Iga kunstnik on leidnud oma sideme merega. Logiraamat kui valge puri, logiraamat kui skulptuur või merelaine, mererannalt leitud asisest kraamist köidetud objektid või kalanahast raamatud.
Eesti osapool ühendab endas kunstnikke Tallinnast ja Saaremaalt. Oma töödega esinevad Pille Kivihall, Aime Jürjo, Tiina Piisang, Leelo Leesi, Piret Männa, Liis Elmi, Ülle Allik ja kaasatud on ka Kuressaare ametikooli ja Kuressaare kunstikooli õpilased. Soome kunstnikest osalevad maalikunstnikud Anitta Ruotsalainen ja Anne Räisänen, graafik Sanna Autio, raamatuköitja Leena Kultanen, akvarellist ja kujundusgraafik Tea Itkonen. Soome kunstnikud kasutavad oma töödes erinevaid materjale, sh käsitsi valmistatud paberit, segatehnikat ja looduslikke materjale.
Näituse avamisele järgneval päeval 4. augustil kl 12 kutsume huvilisi osalema käsitöökojas Raiekivi säärel. Mererannal toimuva meisterdamise käigus saab valmistada looduslikest materjalidest oma logiraamatu. Käsitöökoda juhendavad soome kunstnikud Leena Kultanen ja Anne Räisänen. Valminud töödest koostame kohapeal välinäituse. Näitus “Logiraamatud/Lokikirjoja” jääb Kuressaare Raegaleriis avatuks 3. septembrini.
Lii Pihl

 

TEATRI EELTEADE

2.–10. augustini Kuressaare Sadamaaidas kl 19 Laura
Ruohoneni “Yksine”. Kuressaare Linnateater. Tõlkija ja lavastaja Aare Toikka (VAT Teater). Osades Piret Rauk, Kersti Kreismann (Eesti Draamateater) ja Jörgen Liik. (EMTA lavakunstikool).
10. augustil Tagavere seltsimajas kl 20 Salme Vallateatri etendus “Kalimera”. Mängib Marika Paas. Lavastaja Maire Sillavee. Pääse 4 eurot.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 250 korda, sh täna 1)