Alexela ostis Prügimehe emafirma

Üleilmse keskkonnalahenduste pakkuja Veolia Environnement tütarfirma Veolia Propreté müüs oma jäätmete kogumise ja käitlemise alase äritegevuse Eestis ja Leedus AS-ile Alexela Energia.

Alexela Energia nõukogu esimees Heiti Hääl ütles BNS-ile, et tehing peaks jõustuma umbes kuu-pooleteise pärast. “Kuna kontserni teised ettevõtted tegelevad naftaproduktide, gaasi ja põlevkiviga, siis sobis sinna juurde väga hästi ka prügi,” kommenteeris Hääl jäätmekäitlusäri ostmist. Ta lisas, et tänapäeval on oluline välja tuua just prügi energeetiline väärtus.

Müügi objektid on AS Veolia Keskkonnateenused ja Veolia 65-protsendiline osalus AS-is Tallinna Jäätmete Taaskasutuskeskus, endise nimega AS Tallinna Prügila. Veolia Keskkonnateenustele kuulub täisosalus AS-is Tallinna Sekto ja selle tütarfirmas OÜ Sekto-Pärnu ning 25-protsendiline osalus teises tütarettevõttes Infokaitsesüsteemide OÜ. Samuti on Veolia Keskkonnateenustel täisosalus ettevõtetes Resk OÜ ja OÜ Kudjape Ümberlaadimisjaam ning 40,3-protsendiline osalus OÜ-s Prügimees. Viimasega kaasneb ka osalus tütarettevõttes OJ Projekt OÜ.

Prügimehe juhataja Riivo Asuja ei osanud Saarte Häälele öelda, kas kõnealune müügitehing Prügimehe jaoks midagi uut tähendab. “Ei tea mitte midagi sellest,” nentis Asuja. Ta tõdes, et asi on alles nii värske, et mingitest võimalikest muutustest oleks liialt vara rääkida. Seda enam, et Prügimehele pole mingit täpsemat infot laekunudki. „Tänasel päeval me ei tea, mis ja kuidas asjad hakkavad edasi minema,“ tunnistas ta.
Leedus omandas Alexela Energia ettevõtted UAB Veolia Environmental Services Lietuva koos tütarfirmaga UAB Veolia Environmental Services Klaipeda.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 335 korda, sh täna 1)