Miks vene oligarhid “musta pesu” just Londonis pesevad? (1)

Miks vene oligarhid musta pesu just Londonis pesevad

OLÜMPIALINNA ERIPÄRA: Eile sai Londonist juba kolmandat korda olümpialinn. Londoni eripäraks on aga veel tema ainulaadne kohtusüsteem, mida meie idanaabri rikkurid on hakanud ära kasutama. Juba lähitulevikus peaks siin lõpplahenduse leidma 5 aastat kestnud kohtusaaga Roman Abramovitši (paremal) ja Boriss Berezovski vahel. Foto: internet

Kord olevat oligarh Roman Abramovitš mööda Londoni luksuslikke butiike šopanud. Seda tegevust märganud üks teine oligarh, Abramovitši kunagine sõber ja praegune konkurent Boriss Berezovski. Esmapilgul juhusliku kohtumisena tundunud seigast pääses aga valla kõmulugu, mis on juba aastaid maailma tabloidajakirjanduse tähelepanu keskmes olnud.

Ajakirja Forbes andmetel on vene nafta- ja terasemagnaat Roman Abramovitš maailma üks jõukamaid mehi. Oma võimsa äriimpeeriumi ülesehitamist alustas ta juba 1980. aastate teisel poolel perestroika ajal ja jätkas seda edukalt 1990. aastatel, president Jeltsini võimu perioodil valitsenud üldise kaose tingimustes.

Edasi loe laupäevasest Saarte Häälest. Telli leht siit.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 266 korda, sh täna 1)