Suve saabumine on toonud vaikelu ka puiduturule

Erametsakeskuse äsja valminud 2012. aasta II kvartali puiduturu ülevaatest selgub, et suve saabumine on mõjutanud ka puiduturgu: paljud puidutöötlejad on kas puhkusel või korrastavad ja hooldavad tootmisliine. Keskmisest vihmasem suvi on metsad pehmeks teinud ja paljudes kohtades on seetõttu raie raskendatud.

Okaspuupalkide hinnad on viimasel kuul püsinud samal tasemel. Hinnamuutust pole viimases kvartali jooksul ka kase-, haava-, lepa- ja lepapeenpalgi osas. Kasevineeripaku hind on võrreldes kvartalitaguse ajaga kasvanud 5,5% ja võrreldes aastataguse ajaga koguni 15,9%.

Männi- ja kuusepaberipuit on aastataguse ajaga võrreldes kaotanud kolmandiku oma väärtusest, haavapaberipuidu hind on seevastu 3% kasvanud ja ületab praegu männi- ja kuusepaberipuidu hinda. Kõige enam on
odavnenud kasepaberipuit (–25%).

Paberipuidu hindade madalseisu ajal on surve all ka küttepuude hinnad.

Erametsakeskus

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 355 korda, sh täna 1)