Saaremaa võib saada piimaautomaadi aasta lõpuks (2)

Tulundusühistu Eesti Mahe paneb lähiajal Eesti kauplustesse 15 piimaautomaati, kust saab osta töötlemata kodumaist mahepiima.

Tulundusühistu Eesti Mahe juhatuse liige Jaan Kiider ütles, et enamus automaate pannakse üles Tartu ja Tallinna Selveritesse, samuti saavad automaadi Tallinna Kaubamaja ja paar ETK poodi. Kui esialgu varustavad automaate piimaga kaks mandri põllumeest, siis hiljem tuleb juurde veel seitse tootjat.

Jaan Kiider rääkis, et järgmised 20 piimaautomaati peaksid Eestisse jõudma aasta lõpus ning siis saab automaadi ka Saare Selver. Automaati hakkab piimaga varustama Jaan Kiider ise, kelle pudelisse villitud mahepiim on praegu müügis nii Saare Selveris kui mitmes teises Saaremaa kaupluses.

Kauplustesse paigaldatavad piimaautomaadid täidetakse igal hommikul värske piimaga, mis on automaadis jahutatud ning pidevas ringluses. Ühte piimaautomaati mahub kuni 200 liitrit piima, mille realiseerimisaeg on vähemalt 72 tundi. Pudeli etiketile on lisaks muule informatsioonile märgitud ka piima päritolutalu.

Mahepiima liitri müügihind on 1,09 eurot. Kõige odavam tavaline liitrine piimapakk maksab Selveris 56 senti.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 305 korda, sh täna 1)