Juhtkiri: Näitlejate kasvumaa

Liisa Saaremäel ja Hanna Martinson on üks vägevust täis saarlannade tandem, kes jõudis 374 soovija seast 15 parima hulka EMTA lavakunstikooli näitleja erialale õppima. Huvitaval kombel osutus kaks aastat tagasi saarlaste lippu kõrgel hoidvaks lavakaduoks Marian Heinat ja Jörgen Liik, kes juba hoogsalt lavalaudu vallutavad.

Neist tulemustest võib järeldada, et lisaks tublidele noortele ja neile toetavat tuge pakkunud sõpradele on saarlaste märkimisväärne esindatus lavaka kahes värskeimas lennus tunnustus ka Saaremaa noorte näitlejate kasvulavale, millele juhendajad tugeva vundamendi on rajanud. Suur kummardus nii Saaremaa ühisgümnaasiumi kui Kuressaare gümnaasiumi näiteringide juhendajatele!

Kas saarlastel tuleb ka kahe aasta pärast üks särav duo, seda näitab aeg. Küll aga on oluline, et Saaremaal seda sitkust ja taibukust jätkuks ning õpetajatele jõudu! On ju kena, kui on tulevikutähti, kes kodupubliku nii teatrisaali kui teleekraani ette meelitavad.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 149 korda, sh täna 1)