Sel aastal jääb Pöide valla aasta kodu valimata, kahtluse alla on seatud ka aasta ema valimine. (1)

Pöide vallavanem Jüri Linde ütles Saarte Häälele, et elulaadikomisjoni otsus sel aastal Pöide valla kauneim kodu valimata jätta tuli talle ebameeldiva üllatusena.

“Tavaliselt sõidab komisjon kevadest sügiseni ringi ja otsib kõige ilusamat kodu. Tegemist on väikese seltskonnaga, kes on käinud külast külasse ja perest perre,” sõnas Linde.

Põhjus, miks aasta kodu valimine ammenduma hakkab, seisneb Linde arvates selles, et pered ei taha, et nende õue peale tullakse, eriti veel neid pildistama. “Nii jäävadki tihtipeale sõelale need, kes ise kõige suuremat huvi konkursi vastu tunnevad,” sõnas Linde, märkides, et sellega on aga palju ilusamaid kodusid konkursist kõrvale jäetud ning just seepärast kaalutakse kauneima kodu väljaselgitamise formaadi muutmist.

Ühe lahendusena pakkus vallavanem välja, et iga küla võiks omaltpoolt pakkuda, keda nimetada aasta kauneima kodu tiitli nominendiks.

“Kindlasti on see teema, mida arutada ja läbi mõelda,” täpsustas Linde, tuues välja samasuguse probleemi ka Pöide valla aasta ema valimisel. “Head tublid emad on nagu kümne küünega vastu, et neile aasta ema tiitel antakse,” rääkis Linde. “Inimeste loomus on osal selline, et teen ja olen ikka enda jaoks, mitte teiste jaoks.”

Samas ei ole väide, et järgmisel aastal aasta ema ei valita, Linde sõnul päris õige. “Vahel asjad ammenduvad või vahetavad formaati, eks aeg näitab. Ja kevadeni, mil aasta ema valitakse, aega veel on.”

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 333 korda, sh täna 1)