Rootsi jaht põrutas madalikule (1)

Neljapäeval, 26. juulil kella 15.50 paiku avastasid Kuressaare merevalvekeskuse operaatorid, et Rootsi lipu all sõitev jaht on Siiksaare neeme lähistel madalikule sõitnud.

Politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja Hedy Tammeleht ütles, et jahti kutsuti Kuressaare merevalvekeskuse poolt välja esmalt kell 12.47, kui alus ohtlikul kursil liikudes lähenes madalikule, kuid jaht kutsele ei vastanud. Jaht ei vastanud ka korduvatele kutsetele.

Merevalvekeskusele teadaolevalt oli jaht teel Kuressaare jahisadamast Kuivastu sadamasse ning pardal oli neli keskealist Rootsi kuningriigi kodanikku.

Kogutud informatsioon edastati Kuressaare kordoni merepatrullile, kes sõitis mootorpaadiga sündmuskohale asjaolusid kontrollima. Sündmuskohal selgus, et Rootsi jaht oli sattunud madalikule puuduliku merekaardi tõttu. Kordoni mootorpaadil olev toimkond vabastas aluse madalikult kell 18.40 ning jaht jätkas omal käigul teekonda Kuivastu suunas.

“Esmasel vaatlusel jahil vigastused puudusid ja jahi kapten oli kaine,” kinnitas Tammeleht.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 149 korda, sh täna 1)