Loomahammustusi jääb aasta-aastalt vähemaks

Terviseameti andmetel hammustasid loomad inimesi esimesel poolaastal 790 korda, mida on veidi vähem kui eelmisel aastal samal ajal. Saaremaal said inimesed loomalt hammustada 22 korda.

“Saaremaal hammustati inimesi 22 korda, 14 hammustajat olid koerad ja 8 kassid,” sõnas terviseameti avalike suhete juht Iiris Saluri. Terviseameti poolaasta ülevaatest selgus, et mullu hammustasid loomad esimesel poolaastal Eestis inimesi 846 korda, seega on loomahammustuste arv vähenenud tervelt 6,6 protsendi võrra.

Enim said inimesed hammustada koeralt, selliseid juhtumeid oli esimesel poolaastal tervelt 541. Kassid hammustasid inimest 218 korda. Teistest enam lõid oma hambad inimestesse ka rotid, selliseid juhtumeid oli 10. Kaks korda hammustasid esimesel poolaastal Eestis inimesi deegud, nirgid ja oravad; ühe korra hamster, hiir, hobune, hunt, ilves, kobras, kährik, merisiga, mäger, nugis, papagoi ja rebane. Ükski neist loomadest aga saarlaste kallale ei tunginud.

Loomahammustuste tõttu pöördus eelmisel aastal arsti poole 1771 inimest.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 65 korda, sh täna 1)