Anseküla kogudus tähistab Martin Körberi sünniaastapäeva

EELK Anseküla Maarja kogudus tähistab sel nädalavahetusel oma legendaarse kirikuõpetaja Martin Körberi 195. sünniaastapäeva.

Sündmused algavad täna kell 16 Salme väikeses kirikumajas, kus esitletakse Tallinna Saarlaste segakoori endise dirigendi, Martin Körberi seltsi liikme ja tema vaimupärandi talletaja Jaan Vaidla koostatud vaimulike luuletuste raamatu taastrükki “Taevalõoke. 1862/1866”.

Homme kell 13 on jumalateenistus Jämaja kirikus ning kell 14 tullakse taas kokku Salmele, ütles Saarte Häälele Körberi praegune mantlipärija Anu Konks, lisades, et kõigil neil teenistustel ja kokkusaamistel lauldakse Martin Körberi laule ning saarlastel on hea võimalus tutvuda selle uskumatult viljaka laululooja loominguga.

Kel aga Sõrve minna pole võimalik, neid oodatakse kell 18 Kuressaare Laurentiuse kirikusse, kus muusikalisel jumalateenistusel on võimalik kuulata Körberi muusikat. Ansekülas elanud ja teeninud suurmehe sünniaastapäeva üritused kulmineeruvad aga vanal kirikuasemel peetava traditsioonilise laulupäevaga 12. augustil.

Rohkem loe Anseküla kuulsast kirikuõpetajast Martin Körberist tänase lehe ajalooküljelt.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 110 korda, sh täna 1)