Uhke Viiase kuivati troostitu tänapäev

Uhke Viiase kuivati troostitu tänapäev

OLI VÕIMAS EHITIS: Nüüd näeb see omal ajal Saaremaa võimsaim Viiase heinaseemnekuivati välja üsna räsitud ja kõik, mis võtta annab, on sealt juba võetud. Foto: Sander Ilvest

Salmel asuv Viiase kuivatikompleks olnud kolhooside-sovhooside aegu Saaremaal üks uhkemaid ja võimsamaid. Veel praegugi paistavad hooned kaugelt kätte otsekui üks suur “loss” Salme jalgpalliväljaku kõrval.

Lähemale sõites tuleb tõdeda, et on siingi täpselt sama, mis taoliste nõukaaegsete põllumajanduslike suurehitistega tänapäeval igal pool – lõppes sotsialism ja lõppes nende järele vajadus. Hooned erastati, võeti seest, mis võtta andis ja müüdi maha. Saamamehed on seal omakorda nosimas käinud ja kõik see, mis vähegi ripakil, on nüüd läinud. Kõige kõrgema plokkidest rajatise aknad on sisse pekstud. Tervelt kolme korruse jagu ja eranditult kõik.

Täismahus lugu loe Saarte Hääle paberväljaandest.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 398 korda, sh täna 1)