Riigi Kinnisvara ähvardab linna kahjunõudega (1)

Kuressaare linnavalitsus sai Riigi Kinnisvara AS-ilt kahjunõude esitamise hoiatuse, mis viiakse täide, kui politsei- ja piirivalveameti uut maja õigeaegselt siseministeeriumile üle ei anta.

Kahjunõude hoiatuses seisab, et vastavalt OÜ Realcorp ja Riigi Kinnisvara AS (RKAS) vahel sõlmitud kokkulepetele rajab OÜ Realcorp Kuressaares politsei- ja piirivalveameti (PPA) uut hoonet aadressil Transvaali 58 ning hoone lepingujärgne valmimistähtaeg on käesoleva aasta 13. augustil.

Samas müüs aga Kuressaare linn Riigi Kinnisvara AS-ile ka Pihtla tee 7A kinnistu, kuhu tuleb uue hoone parkla. Selleks peab Kuressaare linn seal ise teetöid tegema, nii et PPA maja saaks oma parkla ning uus ristmik oleks ikka 90-kraadine. Teetööde lõpptähtajaks on aga märgitud 15. august.

Vastavalt Riigi Kinnisvara AS-i ja siseministeeriumi vahel sõlmitud üürilepingule on RKAS-il kohustus anda üüripind rentnikule üle 13. augustil. Selle tähtaja möödumisel peab RKAS siseministeeriumile maksma leppetrahvi, mille nõuab omakorda kahjutasunõudena sisse Kuressaare linnalt.

Kuressaare linnavara nõuniku Margo Sooääre sõnul on kahjunõude esitamise hoiatus sisuliselt vihjeks linnale, et nii ehitus- kui ka teetööd üheaegselt valmis saaksid. Seni on Sooääre kinnitusel kõik tööd plaanipäraselt sujunud.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 51 korda, sh täna 1)