Leluvalmistaja kogub saarlastelt kirsikive (13)

“Too kirsikivid mulle!” teatas Saarte Hääle erakuulutuste küljel läinud nädalal üks kuulutaja. Lähemal uurimisel ilmnes, et tegemist pole mingilgi moel imeliku naljaga. Kuulutuse üles riputanud naine ootab tõesti, et talle kirsikive toodaks.

“Helistajate üks esimesi küsimusi on, et kas see on mingi nali, et ma palun kirsikivid omale tuua. Ei, see pole nali,” kinnitas Saarte Häälele kirsikive koguv Maret Kaseväli.

Kuressaares elava naise kinnitusel on kivikeste kogumise taga hoopis väga head kavatsused. Asi sai Kasevälja sõnul alguse sellest, et ta valmistas ükskord oma lastele ning ka tuttavate-sõbrannade väikestele lastele erinevaid närimismänguasju.

“Hammaste tuleku ajal igemed kihelevad ja lapsed tahavad siis igasugu asju närida,” selgitas ta. Parasjagu oli suvine aeg, kirsid korjatud ja kivid marjadest välja nokitsetud. “Kirsikivide komposti hulka viskamine tundus üsna kasutu ettevõtmine: need ei idane ega mädane ehk siis jäävad kõdu sisse endisel kujul,” rääkis Maret Kaseväli.

Nii saigi kirsikivid puhtaks pestud ja kuivatatud, misjärel õmbles naine mänguasjad valmis, joonistas neile näo pähe ja pistis kirsikivid sisse. “Sobilikke lõikeid leidsin lisaks konnadele veel. Kõigile ei oska nimegi anda, aga kujunditena nad lastele väga meeldisid,” osutusid kirsikivilelud naise sõnul laste lemmikuteks.

Ta tõdes, et sel suvel on oma aias kirsisaak nigel, sest puud on alles noored. “Küll aga tahaksin mänguasju veel teha ja mõtlesin kirsikivid nii-öelda teisele ringile saata ning säästa teiste saarlaste kompostihunnikuid,” põhjendas naine, miks ta kirsikivide kogumise kuulutuse ajalehte üles riputada otsustas.

Kuulutuse peale on talle juba helistanud aga mitmed huvilised, kes on lubanud teda hiljem kirsikividega kindlasti varustada. Kes soovib lelude valmistajat samuti omalt poolt abistada ning oma kirsikivid talle anda, saab temaga ühendust telefonil 56 485 896.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 1 228 korda, sh täna 1)