Juhtkiri: Kirsikivid taaskasutusse (1)

Mis saaks, kui närimiskummi asemel näriks hoopis kirsikive? Ei, mitte ainult kirsikive, vaid ikka kirsikividest valmistatud närimismänguasju. Oleks ju vahva! Aga kui peeglisse vaadata, näed, et imikuiga on kummaliselt kaugeks jäänud ja kirsikividest tehtud mänguasja asemel venib suus närimiskumm ning nendid, et kihelevatest igemetest on tõepoolest eluterved hambad sirgunud.

Aga kirsikivist mänguasja tegemine on sellegipoolest üks vahva mõte, kui saaks vaid täiesti kindel olla, et mõni kirsikivike kogemata lapse kurku ei satu! Kel soovi, võib ideest ammutada inspiratsiooni ja ise kirsi- või mõne muu puuvilja kividest teha mänguasju – on ju hilissuveks oodata head puuviljasaaki.

Paraku on igasuguse isetegemise juures tähtsaks teguriks sellega kaasnev ajakulu, ahvatledes pigem lippama mänguasjapoodi kui istuma käsitööpingi taha. Seega au ja kiitus Saaremaa taibukale perenaisele, kes taaskasutuspõhimõtet ühel eriskummaliselt armsal moel oskab rakendada.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 128 korda, sh täna 1)