Meenekonkursi võitja on müünud poolsada puslet

Meenekonkursi võitja on müünud poolsada puslet

MARGUS RIISIK: “See suveniiri-asi on pigem vist ikka hooajatöö.” Foto: Egon Ligi

Mulluse konkursi “Saaremaa suveniir” võitja Margus Riisik on omaloodud vineerpuslesid, mille tükkidest saab kokku panna Saare maakonna kujutise, müünud viiekümne-ringis.

Pärast pikemat pausi on Riisiku meened Kuressaare turismiinfokeskuses taas müügis.

“Ise me neid puslesid töö juures valmistame,” ütles Tallinnas tegutseva Reklaamtoode OÜ tootmisjuht Margus Riisik, kelle sõnul pole tegemist siiski mingi masstootmisega. “Praegu läks neid turismiinfokeskusesse müüki viis. Jupikaupa olen neid laiali müünud aga nelikümmend-viiskümmend.”

Enamus toodangust on müüdud ikka Saaremaale. “Päris palju on ostnud eraisikud – mõni võtnud ühe, mõni päris mitu,” rääkis Riis.

Pärast konkursi võitmist tõi Riisik Kuressaare turismiinfokeskusse müüki kuus eksemplari puslet. “Nende müük läks üsna edukalt, aga siis tekkis pikem paus,” tõdes keskuse juhataja Karmen Paju.

“Kuna tööd oli nii palju, siis ma lihtsalt ei jõudnud nendega (pusledega – toim) Saaremaale sõita,” põhjendas Orissaarest pärit Riisik. “Nüüd sain korra puhkusele, et üle poole aasta lõpuks Saaremaale tulla.”

Üle kahe aasta toimuval konkursil mullu 38 töö seast nii žürii kui ka publiku lemmikuks valitud meene kujutab endast kahekihilisest kasevineerist puslet, mille tükid on välja lõigatud vastavalt maakonna omavalitsuste piiridele. Pusle alumisel kihil on kirjas lühike Saaremaa ajalugu ning andmed pindala, rahvastiku jm kohta.

Päris oma suveniiritootmise ärile Riisik mõelnud ei ole. “Kardan, et sellega ei ela ära,” tähendas ta. “See suveniiri-asi on pigem vist ikka hooajatöö.”

Sellele vaatamata plaanib Margus Riisik osaleda ka järgmisel Saaremaa Suveniiri konkursil, mis peaks aset leidma tuleval aastal. “Kogun vaikselt ideid, mis teha annab,” ütles Riisik. “Meil on töö juures uued seadmed ja uued võimalused ning midagi ma kindlasti välja mõtlen.”

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 418 korda, sh täna 1)