Saaremaal on liikluses viga saanud 12 inimest

Maanteeameti andmetel on Saare maakonnas sel aastal juhtunud 12 liiklusõnnetust. Täpselt sama palju avariisid oli ka mullu esimesel poolaastal.

Värske statistika andmeil on Saare maakonnas toimunud liiklusõnnetustes tänavu elu kaotanud üks inimene ning vigastatuid on olnud 12. Mullu ja 2010. aasta esimese kuue kuu jooksul ei kaotanud maakonna liikluses keegi elu, kuid vigastatuid oli samal ajal vastavalt 18 ning 12.

Positiivsema poolena saab maanteeameti statistikast välja tuua, et joobes juhi osalusel toimunud liiklusõnnetuste arv on Saare maakonnas võrreldes kahe varasema aastaga veelgi kahanenud. Tänavu on olnud vaid üks avarii, kus juht oli purjus. Läinud aasta samal perioodil oli taolisi õnnetusi kaks ning aasta enne seda kolm. Vigastatuid oli seejuures 2010. aastal viis ning 2011. aastal kolm. Sel poolaastal on vigastatuid olnud üks.

Ajavahemikul 2011. aasta juulist kuni 2012. aasta juunini on Saare maakonnas juhtunud 36 liiklusõnnetust, milles hukkus neli ning viga sai 44 inimest. 2010. aasta juulist 2011. aasta juunini registreeriti maakonnas aga 30 liiklusõnnetust, milles elu ei kaotanud keegi, kuid vigastatuid oli 40.

Viimase 12 kuu jooksul on Saare maakonnas domineerinud nn ühe sõiduki õnnetused, mida on olnud 11. Neile on järgnenud liikuvate mootorsõidukite kokkupõrked ja jalgrattaõnnetused – mõlemat laadi avariisid on olnud viimasel aastal 7. Jalakäijatele on aasta jooksul otsa sõidetud viiel korral ning mopeediõnnetusi on samal ajaperioodil olnud kolm. Lisaks on juhtunud kolm õnnetust, mis liigitati kategooria “muud” alla.

Kui tänavusi mopeediõnnetusi on aasta varasema perioodiga võrreldes täpselt poole võrra vähem, siis kõiki ülejäänud laadi avariisid on perioodil 2011–2012 olnud eelmise perioodiga võrreldes mõnevõrra rohkem.

Üle Eesti on 2012. aasta esimesel poolel juhtunud ühtekokku 325 liiklusõnnetust, kus vigastatuid on olnud 449 ning hukkunuid 37. Joobes juhi osalusel juhtunud liiklusõnnetusi on Eestis sel aastal olnud 54, vigastatuid on seejuures olnud 81 ning hukkunuid viis.

Uue liiklusseaduse jõustumisest möödus 1. juulil aasta ning selle aja jooksul on liiklusõnnetustes elu kaotanud 111 inimest. Hukkunuist 33 olid jalakäijad ning 59 istus sõiduautos kas juhi või kaassõitja rollis. Kui teel elu kaotanud jalakäijatest oli enamik kesk- ja vanemaealised, siis hukkunud autosõitjate hulgas domineerisid kuni 35-aastased noored.

Eesti rahvuslik liiklusohutusprogramm näeb ette, et aastatel 2013–2015 ei tohi keskmine hukkunute arv aastas ületada 75.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 367 korda, sh täna 1)