Saarlasest saab suursaadik Gruusias (1)

Saarlasest saab suursaadik Gruusias

Foto: Sander Ilvest

Septembrist alustab Eesti Vabariigi suursaadikuna Gruusias tööd saarlane Priit Turk. See on 36-aastasel diplomaadil esimene suursaadiku ametikoht, varem on ta töötanud nii välisministeeriumis kui ka New Yorgis Eesti esinduses ÜRO juures.

“Minu praegune koht ministeeriumis on arengukoostöö ja humanitaarabi büroo direktor,” täpsustas alates 2003. aasta 1. jaanuarist välisministeeriumis töötav Priit Turk, kes on sündinud ja lasteaias käinud Kuressaares, samuti lõpetanud Saaremaa ühisgümnaasiumi, kuid vahepeal põhikoolis käinud Kihelkonnal.

“Pärast gümnaasiumi tulid Tartu ülikoolis politoloogia õpingud, töö Tartu linnavalitsuses ning magistriõpingud Inglismaal Birminghamis, kus minu erialaks sai arengumaade majandus,” tutvustas Turk ennast, lisades, et edasi oli juba asjade loogiline käik töökoht välisministeeriumis ning sellest ajast ongi ta tegelenud arengumaade arengukoostöö ja humanitaarabiga, kolm aastat sellest siis New Yorgis Eesti esinduses ÜRO juures.

Oma uut tööpaika Gruusias on tulevane suursaadik eelmise ameti tõttu korduvalt külastanud, nii et suuri üllatusi ei tohiks tal ette tulla, kuigi alguses tuleb kindlasti sisseelamisaeg.

Priit Turk on seda meelt, et kindlasti on huvitavam töötada alles arenevas, kui juba stabiilses ja väljakujunenud tavadega riigis. “Gruusia on ju tohutu ajalooga ning need inimesed, kes armastavad ilusat loodust ja head kööki – nagu ma isegi –, neile võiks selline maa just sobida,” arvas ta.

Gruusiasse sõidab Priit Turk koos naise Pirjo ja kahe lapsega augustikuu lõpul. Et tavapäraselt on ka diplomaatide abikaasad küllaltki aktiivsed, usub vastne suursaadik, et ka Pirjo leiab endale seal rakendust – olgu siis ühiskondlikus või muus liinis. “Ta on kohe selline natuur,” iseloomustas Priit Turk oma abikaasat, kes praegu on toimetanud analüütikuna poliitikauuringute keskuses Praxis.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 1 073 korda, sh täna 1)