Saarlasest saab Eesti suursaatkonna asejuht

Alles eelmisel suvel Afganistanist naasnud diplomaat Tanel Sepp lahkub peagi jälle kodumaalt. Teda ootab Eesti suursaatkonna asejuhi koht Washingtonis.

“Washington on üks olulisemaid pealinnu maailmas, kus töötamine peaks olema igale diplomaadile väljakutse,” sõnas juba 2003. aastast välisministeeriumis töötav Tanel Sepp. Uuel tööpostil alustav diplomaat võtab üle endise asejuhi Kyllike Sillaste-Ellingi koha.

“Kuna meil on saatkonnad igal pool suhteliselt väikesed, siis tööd jätkub kindlasti. On poliitilised küsimused, suhtlemine USA välisministeeriumiga, Eesti külalistega USAs, väliseestlastega, Eesti-USA suhete arendamine.”

“Ma ei saagi endale otseselt ühtegi sihti seada, see on ikka meeskonnatöö seal,” ütles Sepp eesmärkide kohta, “aga eks tuleb tegeleda jooksvate küsimustega.”

Kohale jõudes kavatseb ta arutada praeguse suursaadikuga, mis on suuremad eesmärgid lähemaks paariks aastaks ning käituda vastavalt nendele.

Kuigi ta alustab tööga juba 1. augustil, ei ole Tanel Sepp sobivat elukohta saatkonna lähedal veel leidnud. “Ma veel otsin omale korterit,” sõnas ta.

Tanel Sepp on alates välisministeeriumisse tööle asumisest tegelenud Euroopa Liidu julgeolekupoliitikaga, vastutanud Lõuna-Aasia riikide eest kui ka olnud Eesti Vabariigi asjur Kabulis. Lisaks Afganistanile on töö teda viinud ka Luxemburgi ja Brüsselisse.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 822 korda, sh täna 1)