Ruhnust leiti Lätis hukkunute meresüst

Ruhnust leiti Lätis hukkunute meresüst

Foto: ruhnlane.blogspot.com

Suveruhnlane leidis Holma rannast meresüsta, millega merel olles hukkusid suure tõenäosusega jaanilaupäeval Läti rannikuvetes mereõnnetusse sattunud inimesed.

Ruhnu blogi kirjutab, et juuli algul leidis üks suveruhnlane supelusretkel Holma rannalt Vista tüüpi meresüsta, mõned päevad hiljem leiti Ruhnust ka süstaaer. Üsna varsti võeti Ruhnu poes teema üles ning jõuti järeldusele, et kahekohaline paat võib olla seotud jaanilaupäeval Lätis Kolka rannal juhtunud õnnetusega, kus kaks süstameest merre jäid. Sarnaselt Ruhnust leitule olid ka Lätis õnnetusse sattunud Vista tüüpi süstad.

Kuressaare merevalvekeskusest öeldi eile, et arvatavasti on Ruhnust leitud alus üks Kolka lähistel ümber läinud süstadest.

Ruhnu sadama ülevaataja Priit Kapsta ütles, et kuna leitud süst on leiukaup, siis proovitakse selle omanikud tuvastada.

Läti rannikuvetes uppus 23. juunil kaks välismaalasest kajakisõitjat. Kaks kajakisõitjat võttis oma pardale sündmuskoha läheduses viibinud Hollandi jaht Plons, kuid ülejäänud kahte kajakisõitjat otsinud päästekopterid leidsid nad paraku juba surnult.

Kuramaal Lätis asuv Kolka neem on Ruhnule lähim koht mandril, asudes väikesaarest 37 km kaugusel.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 420 korda, sh täna 1)