Juhtkiri: Ood ooperisaarele

Ehkki võimsad ja imelised ooperihääled on kõlanud siin Eestimaa suurimal saarel enam kui kümme aastat (kui rääkida festivalidest), on märkimisväärne, et Eesti Kontserdi egiidi all korraldatavad ooperipäevad tähistavad tänavu juba oma viiendat sünnipäeva.

Sündmus on nii oluline, et sel puhul tuleb pühapäeval lossihoovis asuvas ooperimajas esmaettekandele Olav Ehala kirjutatud “Ood ooperisaarele”, millele on sõnad seadnud Leelo Tungal.

Nii ongi majesteetlikud orkestrihelid ja inimhääled seotud igavesest ajast igavesti meie kodusaarega, sest kuidas see laulu sisse panemise jutt oligi – ega sealt ju enam välja saa, sinna jäädaksegi, igavikuks.

Loodame, et kõik muusikasõbrad saavad kas ooperimajas või mujal toimuvatest kontsertidest elamuse, mida vähemalt tuleva suveni hinges kanda. Ehk on mõnd etendust või kontserti siiski võimalus külastada ka neil, kel rahakott just puuga seljas pole, kuid soov ja tahtmine ometi olemas.

Eriliselt uhked peaksime olema nende saarlaste üle, kes festivalil meie enda ja ooperigurmaanide rõõmuks lavale astuvad. Seetõttu võime ju laulda ülistuslaulu nii oma saarele kui ka ooperile.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 88 korda, sh täna 1)