Töötajate kaitse eest vastutab ennekõike tööandja

Töötajate kaitse eest vastutab ennekõike tööandja

SELLINE ON ÕIGE TOOL: Inspektor Rein Nelis näitab oma töökabinetis, milline on üks õige kontoritool. Foto: Sander Ilvest

“Tööandja kohustus on tagada, et ettevõtte töötervishoiu ja tööohutuse olukord vastaks õigusaktides kehtestatud nõuetele, hoidmaks ära tööõnnetusi ja tööga seotud haigestumisi,” võtab tööohutusalase tegevuse tuuma kokku Lääne inspektsiooni tööinspektor Rein Nelis.

Kui töökeskkond ei vasta nõuetele, tuleks töötajal pöörduda tööinspektori poole, toonitab Nelis. Majanduskasvu aastatel käidi Nelise sõnul rohkem probleemidest rääkimas, ent nüüd masu ajal on kaebamist hulga vähem.
“Kõik kardavad oma töökoha pärast ja seega inimene parem kannatab, kui tuleb rääkima,” tõdeb Nelis.

Edasi loe laupäevasest Saarte Häälest. Telli leht siit.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 305 korda, sh täna 1)