Juhtkiri: Ei hõbedat-kulda?

Kes teab, kas tegemist on tõesti kliima soojenemisega, kuid looduse vingerpussid, mis toonud Saaremaa lõunarannikule Allirahule merevaiku või Salme kanti haruldase ja uue sisserändaja, ümarmudila, panevad tahes-tahtmata küsima, mis toimub?

Kui me siiani oleme arvanud, et elame sellisel vaiksel ja vaesel-paesel pinnasel, kust üllatusi leida suhteliselt võimatu, siis nüüd tuleb tõtt tunnistades ohata, et elu peabki arenema ning keegi ei saa ju öelda, et see, mis mõni aeg tagasi tundus väga kindel, seda ka homme, ülehomme või ehk ka tuleval aastal on.

Ja kes teabki, ehk on praegu toimuv alles muutumiste algus ning ühel ilusal päeval tuleb meil iganenuks tunnistada ka kurblik isamaa-laul, kus juttu olematust hõbedast ja kullast ning uued vemmalvärsid hakkavad meie lastelaste suus kõlama hoopiski merevaigust või kiidavad laulusuud õunte asemel hoopis viinamarju.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 158 korda, sh täna 1)