Lugeja kiri: Saarlased on edukad noorgiidid ja kodu-uurijad (4)

Saarlased osalesid edukalt 19. mail Tallinna Liivalaia gümnaasiumis ühtse raamüritusena toimunud 44. üle-eestilisel koolinoorte kodu-uurimiskonverentsil ja 21. üle-eestilise noorgiidide konkursi lõppvoorus.

Saaremaad esindas üritusel kaks õpilast: noorgiidireferaadiga Merily Porovart Orissaare gümnaasiumist ja kodu-uurimustööga Mart-Mark Tuisk Kuressaare gümnaasiumist.

Merily Porovardi referaat “Lilled, linnud ja liblikad, 2: majutuskohad Orissaare vallas” (juhendaja Elle Mäe) kuulus gümnaasiumiastmes parimate hulka.

Eriauhinna pälvis Orissaare gümnaasiumis põhikooli lõpetanud ning Hugo Treffneri gümnaasiumis õpinguid jätkav noorgiid Jan Teevet oma tööga “Jalgrattaretk: isikunimelised koolid Tartu linnas” (juhendaja Märt Männik). Jani võib suvel kohata Muhumaal Nautse küla Laasu talu jaanalinnufarmis huvilistele eksootilisi loomi tutvustamas.

Vanemas astmes parima esineja-esitleja tiitel kuulub Merily Porovardile. Ka publik hääletas parimaks noorgiidiks Merily, kes sai ühe kahest noorgiidi tunnistusest. Jan Teevet on noorgiiditunnistuse omanik 2010. aasta kevadest.
Kodu-uurimiskonverentsil sai ergutusauhinna Mart-Mark Tuisk Kuressaare gümnaasiumist (“Rannarahva kalatoidud ning toidutraditsioonide jätkamine Nasva kalurikülas Tihematsa talus”, juh Sirje Kereme ja Tiina Mai).

Ettevõtmise projektijuht ja konverentsi peakorraldaja Ene Luka märkis, et saarlaste tööd on aastate jooksul iseloomustanud ja väärtustanud kodukandi eripära. Tema arvates on kuulajatel-lugejatel nendest töödest alati ka midagi õppida.

Konkursi parimaid autasustati väärtkirjandusega ning võimalusega osa võtta noorgiidide ja kodu-uurijate ühisekspeditsioonist “Läänemaa–Hiiumaa 2012” (“Merekultuuri radadel, 2”) 28.–30. juunil.
Üritust toetas rahaliselt hasartmängumaksu fond projekti “Kodulooline teadus- ja haridusprogramm 2012” raames.

Elle Mäe
Seltsing Orissaare Noorgiidid

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 155 korda, sh täna 1)