Saare maakond saab 141 tonni toiduabi (4)

Punase Risti Saaremaa seltsil tuleb tuleva aasta veebruari lõpuks maakonnas laiali jagada 140 918 kg ehk ligi 141 tonni toiduabi, ütles Saarte Häälele organisatsiooni sekretär Laine Kunnberg-Bortnikov, lisades, et seekord tellisid abi kõik omavalitsused.

“Jagame omavalitsustele 6. ja 7. augustil laiali makaronitooteid (sarvekesi) 24 734 kg, neljaviljahelbeid 39 220 kg, nisujahu 41 392 kg ning toiduõli 35 572 l,” tutvustas Kunnberg-Bortnikov eesootavat tööd. Saaremaa Punase Risti sekretäri sõnul saadi seekord toiduabi rohkem kui telliti: “Soovisime 134 820 kg,” sõnas ta.

Üle Eesti läheb Euroopa Liidu toiduabina puudustkannatavatele inimestele ligi 2571 tonni kuivaineid ning 590 800 liitrit rapsiõli ja abisaajateni jõuab toit paljudes kohtades koostöös kohalike omavalitsuste sotsiaaltöötajatega. Piirkonniti võivad erineda nii toodete sortiment kui ka kogused, sõltudes sellest, kui palju milliseid kaupu on taotletud. Organisatsioonid on planeerinud tänavu toiduabi jagada umbkaudu 129 500 inimesele.

Eestis jaotatava toiduabi väärtus on 2,2 miljonit eurot, raha selleks eraldas Euroopa Komisjon. Euroopa Liidu toiduabiprogramm on üks ühenduse turukorraldusmeetmeist, mis Eestis rakendub kuuendat aastat.

Toiduabi jagatakse eelkõige nendele inimestele, kes vastavad riikliku toimetulekutoetuse saamise tingimustele. Kui jaotatavast toiduabi kogusest ei jagu kõigile seda saama õigustatud isikutele, siis eelistatakse jaotamisel üksikvanemaga või vähemalt neljalapselisi peresid ning puudega inimesi.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 555 korda, sh täna 1)