Maaomanik koristab Eikla “mürgiväljalt” kemikaalid

Eikla tondilosside ümbruses laiuv “mürgiväli” peaks seal aastaid laokil olnud kemikaalidest vabanema juba lähiajal.

Keskkonnainspektsiooni nõuniku Himot Marani kinnitusel käis inspektsioon kohapeal olukorda hindamas ühes kinnistu praeguse omaniku Kelvingi Kinnisvara Büroo OÜ esindajaga. “Kinnisvarabüroo kinnitas oma valmisolekut ohtlikud kemikaalid lähinädalatel kinnistult ära koristada,” ütles Maran Saarte Häälele.

Kohe, kui koristustööd tehtud saavad, läheb keskkonnainspektsioon Himot Marani kinnitusel esimesel võimalusel tegema järelkontrolli. Kontrolli tulemustest lähtudes otsustatakse siis juba edasised sammud.

Kelvingi Kinnisvara Büroo OÜ juhatuse liige Martin Krupp ütles Saarte Häälele, et käis isiklikult keskkonnainspektoriga kinnistul valitsevat olukorda üle vaatamas ning päris nii hull seal olukord tema sõnul ei ole, kui seni avalikkusele mulje on jäänud.

“Tegelikkuses oli seal lihtsalt kuus-seitse laialiaetud tünni, mis olid tühjad. Probleem on ilmselgelt natuke suureks aetud,” tõdes ta, kinnitades, et midagi katastroofilist seal ei ole.

Krupp nentis, et ilmselt on nende tühjade 200-liitriste vaatide leidja lihtsalt arvanud, et tegemist võib olla suure keskkonnareostusega. “Minagi läksin sinna suure hirmuga, et on mingisugune vana asi seal välja pääsenud,” tunnistas ta.

Martin Krupi sõnul leidnud ka keskkonnainspektsioon, et kui kõnealusel maa-alal vedelenud vaadid ja tünnid ära koristada, siis peaks probleem sellega lahenema.

“Ma arvan, et juba selle nädala jooksul saavad need (vaadid – toim) sealt viidud,” tõdes ta, kinnitades, et selleks on transportki kokku lepitud.

Saarte Hääl tõi Eiklas laiuva “mürgivälja” teema avalikkuse ette läinud kuul, kui käis kohaliku elaniku kutsel väidetavalt põhjavett reostava olukorraga tutvumas. Siis vedeles seal päevinäinud õlipotsikuid ja tünne, puiduimmutusvahendite kanistreid, poolikuid väetise- ja mürgikotte ning muud taolist.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 351 korda, sh täna 1)