Kui Kuressaares oli kolm keskkooli (1)

Kui Kuressaares oli kolm keskkooli

TAAS SAAREMAAL: Pea kaks aastakümmet hiljem külastas Taissija Maškova oma kunagist kodukohta. “Muljed on vapustavad, veel kaua aega saan neid tuttavatega jagada,” ütles naine. Foto: Urmas Kiil

Enne jaani külastas Saaremaad üle pika aja naine, kes paljudel saarlastel peaks veel meeles olema. Tema nimi on Taissija Maškova – kunagine vene keele õpetaja ja Kuressaares Pikal tänaval, praeguse vanalinna kooli ruumes asunud Kingissepa vene kooli ehk 3. keskkooli kauaaegne direktor.

Praegu elab Taissija Maškova Peterburi külje all Kingissepa linnas. Ise ta naljatleb, et nii umbes kaks aastakümmet tagasi läks ta Eestimaa Kingissepast ära Venemaa Kingisseppa. Tõsi, see kiirustades lahkumine leidis aset 1994. aastal, mil Vene armee Eestist välja viidi, tolleks ajaks aga kandis meie linn taas Kuressaare nime.

Edasi loe laupäevasest Saarte Häälest. Telli leht siit.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 985 korda, sh täna 1)