Atla sadama kaldakindlustuse praod ootavad katmist

Lümanda vallas asuva Atla sadama rekonstrueerimistööd on jätkuvalt täies hoos, nn esimese etapi tööde järel ilmnenud pragusid kaldakindlustuses pole saanud seni aga likvideerida.

Lümanda vallavanem Jaanika Vakker tõdes Saarte Häälega kõneledes, et ehituskomisjon vaatas sadama kaldakindlustuse praod üle juuni lõpus ning seejärel lepiti kokku pragude likvideerimise viis.

“Siiani on olnud ilm selle töö jaoks liiga külm ja märg,” selgitas Vakker, miks pole saadud pragusid senimaani kõrvaldada. Ta avaldas aga lootust, et juulikuu jooksul saavad need siiski korralikult kinni kaetud.

Atla sadama rekonstrueerimise teise etapi tööde riigihange sai läbi mai keskel. Vallavanema sõnul esitati pakkumusi vaid üks ning see osutus ka edukaks. Pakkujaks oli kohalik firma Mert OÜ, kes tegi sadamas ka esimese etapi tööd ning likvideerib ühtlasi garantiikorras praod kaldakindlustuses.

Teises etapis ehitatakse välja sadama põhja- ja lõunamuulid. Jaanika Vakker selgitas, et juunis veeti suurem osa ehitusmaterjalist sadamasse kohale selle arvestusega, et juulis saaks teha tööd objektil kohapeal. “Et suured veokid ei segaks oma sõitmistega puhkajaid,” põhjendas ta. Raskem transport on tema sõnul ehituspaika taas lubatud alates augusti keskpaigast ning arvestuste kohaselt peaksid muulid olema valmis oktoobri lõpuks.

Vallavanem lisas, et vald loodab lähiajal saada PRIAst teada ka otsuse III etapi ehitustööde kohta. Mainitud etapis peaksid valmima sadamat teenindav hoone, elektriühendus, veevarustus ning navigatsioonimärgistus.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 98 korda, sh täna 1)