Mustjala festivali “Raua needmist” on oodatud 15 aastat

Saaremaa muusikasuvi on tõeliselt mitmekesine ning toob meie mereriiki palju tipptegijaid. Juba tuleval nädalal jõuab XIV Mustjala muusikafestivali raames ainulaadsesse “militaarsesse kontserdisaali” Veljo Tormise “Raua needmine”, mille ettekandmist just selles paigas on oodatud 15 aastat.

Festivali kunstilise juhi tšellist Aare Tammesalu sõnul ongi Eesti Filharmoonia kammerkoor tänavuse festivali peaesineja ning tänavu oma 30 aasta juubelit tähistavat kollektiivi juhatab Mikk Üleoja. “Loodame, et Tormise põnevale ettekandele saab tulla ka autor ise,” avaldas Tammesalu.

Festivali avakontsert on tuleval teisipäeval Mustjala Anna kirikus ning seal musitseerivad orelimängija Andres Uibo, viiuldaja Mari-Liis Uibo ning sopran Kadi Kipper. Tallinna Kammerorkestri ees on viiuldaja Robert Traksmann, kes mõned aastad tagasi on muide võitnud ka Kuressaare poiste keelpillifestivali. Orkestrit juhatab Juha Kangas Soomest.

Lisaks on tänavusel Mustjala festivalil võimalik kuulata sopran Pirjo Püvi (Loona mõisas) ning Aare Tammesalu ise musitseerib Tobiase kvarteti koosseisus Pidula mõisas. Kokku toimub tänavuse festivali raames viis kontserti.

Mustjala muusikafestival algab 10. juulil ja lõpeb 14. juulil.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 188 korda, sh täna 1)