Ööklubid vedasid linnavalitsust alt (8)

Kuressaare ööklubide omanikud ei ole nõus öise lisapatrulli eest maksma, ehkki aprillis toimunud ümarlaual soovitasid nad ise linnavalitsusel turvafirma palgata ning lubasid ka kulutused omavahel jagada.

Kuressaare abilinnapea Kalle Koov võrdles ööklubide suhtumist laste pallimänguga “Mädamuna”: “Ringis viskab üks osalejatest palli õhku, linnavalitsus osavõtliku mängijana püüab palli kinni, kuid hetkeks, kui vaja edasi mängida, on teised osalised laiali jooksnud ja/või põõsa taha pugenud,” rääkis Koov.

Enamik ööklubide asjaajajatest ei suvatsenud linna pöördumisele vastata. Koov tunnustas korrektsuse eest Kodulinna lokaali, kes ei pidanud küll täiendavate kulutuste tegemist mõistlikuks, kuid vähemalt andis sellest teada.
Koovi sõnul ei ole linnavalitsusel veel plaane, mida edasi teha. Küsimusele, kas linnal on plaan piirata ööklubide alkoholimüügi õigust, vastas Koov: “Kui tulla pallimängu juurde tagasi, siis minu mäletamist mööda jätkus mäng nn väljalöömisega seni, kuni parim platsile jäi. Ei tea, kas nüüd peaks ka antud situatsioonis nii käituma?”

Linnavalitsus kutsus aprillis kesklinna meelelahutusasutuste esindajad ümarlauale, kus leiti, et üks lisajalgsipatrull distsiplineeriks suveöösiti meelelahutusasutuste külastajate käitumist.
Plaanide kohaselt pidanuks kesklinnas patrullima hakkama kaks turvatöötajat reede ja laupäeva öösiti kella 24-st kuni kella 6-ni terve suve jooksul.

Linn võttis turvafirmadelt hinnapakkumised ja odavaima pakkumise teinud Securitas küsis 3110 eurot. Kaheksa ettevõtte peale jagades tulnuks igal osapoolel patrulli jaoks tasuda linnavalitsuse arvele 388,80 eurot suveperioodi kohta.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 1 427 korda, sh täna 1)