Erki Aaviku süüdimõistmine jõustus lõplikult (2)

Pärast ligi seitse aastat kestnud menetlust jõustus esmaspäeval lõplikult Werol Tehaste eksjuhi Erki Aaviku süüdimõistmine kriminaalkuriteos.

Tartu ringkonnakohus jättis mullu juuni alguses avaldatud otsusega Werol Tehaste juhi Erki Aaviku küll süüdi ametikuritegudes, kuid vähendas veidi tema süükoormat ning ka maakohtus määratud karistust, tänu millele ei tule Aavikul kohtuotsuse jõustumisel enam reaalselt vanglasse minna.

Ringkonnakohus mõistis Aaviku õigeks omastamises, mis käsitles kahe miljoni krooni kandmist advokaadibüroo arvele. Samas jäi ta süüdi ametiseisundi kuritarvitamises ning sai selle eest kolmeaastase vangistuse. Sellest reaalsele kandmisele määras ringkonnakohus kaks kuud ja 14 päeva, mille mees on aga kohtueelsel ajal juba kandnud.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 707 korda, sh täna 1)