Uppsar kogus Leisi pritsumeestele üle 700 euro (3)

Uppsar kogus Leisi pritsumeestele üle 700 euro

TANTSUD PRITSUMEESTEGA: Tantsu vihuvad Kadri Vihandi Uppsarist ja Leisi vabatahtlik pritsumees Arvi Pärnpuu. Foto: Silvar Mehik

Tallinna tantsuakadeemia tantsurühm Uppsar andis laupäeval Leisi lauluväljakul heategevusliku kontserdi kohaliku päästekomando toetuseks.

Kokku koguti Leisi vabatahtlikele pritsumeestele üle 700 euro. “See on väga arvestatav summa ja üle ootuste palju,” rääkis Leisi vabatahtlike päästekomando juhatuse esimees Enno Reis. “Meil ei ole siiamaani olnud väljasõite ja isegi kui oleks olnud, ei oleks meil olnud nii palju raha, et autole bensiini osta,” lisas Reis. Kas kogutud raha eest ostetakse bensiini või läheb see millekski muuks, otsustab MTÜ Leisi Vabatahtlike Päästekomando juhatus.

“Rahvast oli väga palju. Väga vahva oli. Kes ei tulnud, see kahetseb,” kinnitas Reis. Ta lisas, et eks Märt Agu ole oma ala professionaal ja oskas seda kõike ilusti läbi viia. Leisi valla arendusspetsialist Andres Jalakas ütles samuti, et kontsert oli väga äge ja temal oli hea meel, et nii palju inimesi kohale tuli. “Uppsarites oli tohutult palju positiivset energiat ja usun, et kõik pealtvaatajad said sellest osa,” märkis ta. Uppsari tantsurühma üks juhendajatest, tantsuõpetaja Märt Agu rääkis, et ega neil ei olnud selline väga raamides kontsert. “Rahvas sai vaadata toredat tantsu, näha humoorikat sõud ja ise kaasa lüüa,” lausus Agu.

Kohapeal sai näha lustlikke mõõduvõtmisi. Näiteks võtsid Uppsari blondid tüdrukud mõõtu voolikuveos kohalike pritsumeestega. Kuigi peale jäid Uppsari neiud, olid nad Agu sõnul nii suuremeelsed, et loovutasid võidu pritsumeestele. Samuti võeti mõõtu ristpulkade tantsus, mis tantsujuhi sõnul on olnud Eesti kultuuripärandis juba aastakümneid. “Me tegime selle ringi, panime pritsumehed tantsutüdrukutega paari, kummalgi jalas kummik number 48, mis kaalub nii 2–3 kilo,” selgitas Agu, lisades, et nii saadi teada, milline paar on kõige osavam ja vastupidavam – eks see, kes kõige kauem tantsis.

Agu muheles, et neil ei olnud mitte tantsud tähtedega, vaid tantsud pritsimeestega. Tuli tants kiirelt selgeks õppida ning koostöös võimalikult kaua vastu pidada. Parimad pidasid vastu mitukümmend minutit, hüpates nii, et higi otsaees. “Ma arvan, et kõik jäid rahule. Meie Uppsari poole pealt jäime küll väga rahule,” kinnitas Agu, lisades samas, et kuna Uppsar on nüüd kaks heategevuskontserti Saaremaal andnud, siis loodetavasti kaks kolmandata jää. Kontserdil lõid kaasa ka Leisi keskkooli 3. klassi tantsulapsed, muusikalisi vahepalu esitas lõõtsamees Ain Hannus. Tantsurühmas tantsib ka kaks Leisi vallast pärit noort, Kadri Kandima ja Juhan Kanemägi, kelle idee oligi kodukandi pritsumehi taolise ettevõtmisega abistada.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 768 korda, sh täna 1)