Maailmamuusika jõuab taas Kuressaarde (5)

Tänavused Kuressaare kammermuusika päevad, mis toimuvad 31. juulist 4. augustini, kannavad järjekorranumbrit 18. Eile tulid kultuurikeskusesse müüki ka festivali pääsmed ning võimalus on lunastada endale ka festivali pass.

Kuressaare kammermuusika päevade kunstiline juht ja peakorraldaja on Kuressaarest pärit pianist Andres Paas, kes kinnitab, et teeb festivali armastusest oma kodusaare ja kammermuusika vastu. Juba traditsiooniliselt istub ta ise klaveri taha ka festivali avakontserdil. Kokku on muusikasõpradel võimalus nautida sulnist kammermuusikat viiel päeval toimuval kuuel kontserdil, lisaks kultuurikeskusele veel Kuressaare linnuses ja Rüütli spaa Ritteri saalis.

Festivali pressiesindaja Kristi Hinsbergi sõnul on Andres Paas aastatega kujundanud kindla struktuuriga festivali, mis tutvustab rikast ja põnevat kammermuusikat ja millest on kujunenud Eesti üks olulisemaid kammermuusikasündmusi üldse. “Kindlasti on iga festival ainulaadne ja kordumatu, millele annavad oma näo Andrese kutsutud rahvusvahelise mastaabiga muusikud – solistid ja ansamblid,” leidis Hinsberg, lisades, et tänavuse festivali esinejate üle tasub saarlastel kindlasti uhke olla, on ju siia tulemas sellised maailmalavade pärlid nagu vokaal-instrumentaalgrupp Neapolis Ensemble Itaaliast, maailmas üks kuulsaim ja staažikaim leedukate Vilnius String Quartet ja ungarlaste vokaalsekstett UniCum Laude. Lisaks tuuakse poolakate noor klaverikunstnik Wojciech Waleczeki Saaremaale kohale otse Ameerikast (ja seda vaid üheks kontserdiks).

Festivali avakontserdil musitseerivad lisaks maestro Andres Paasile (klaver) Eesti noorema põlvkonna tähed tšellist Silver Ainomäe ja Kuressaare publikule juba tuttavaks saanud suurepärane viiuldaja Anna-Liisa Bezrodny. Festivalile on oodata veel Eesti üht tuntumat ja põnevamat flöödimängijat, rohkem kui tosina konkursivõiduga pärjatud Oksana Sinkovat, kes astub lavale duos kitarrist Jelena Ossipovaga.

“Seega võib julgelt öelda, et Kuressaare kammermuusika päevad on maailmamuusikute kohtumispaigaks,” sõnas Hinsberg, lisades lõpetuseks, et nagu paljud festivali külalised, on ka muusikud öelnud, et teist nii sooja atmosfääriga festivali nad ei tea.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 1 061 korda, sh täna 1)