Koidukiir ja Sõsarsaared viivad Rootsi kena kava

Orissaare kultuurimaja taidlejad – kanneldajad ja naistantsurühm Koidukiir sõidavad tuleval nädalal Rootsi Mellerudi sõprusvalda muusikafestivalile.

“Meil on Mellerudiga juba pikaajalised sõprussuhted, aga taidlusrühmade vahetus on viimasel ajal jäänud pika vahega. Eelmisel suvel käis nende tantsurühm koos muusikutega meil külas ja nüüd ootavad pikisilmi meid sinna,” rääkis Orissaare kultuurimaja juhataja Anu Viljaste, lisades, et kuna sealsel festivalil on tähtis koht ka muusikutel, siis sai Orissaare kultuurimaja kõige noorem kollektiiv, kandleansambel Sõsarsaared ka võimaluse Mellerudi sõita. Viljaste sõnul on koos õpitud selgeks kena kava. Nii et hätta ei tohiks jääda: kui plaadimängija üles ütlebki, siis saab tantsurühm kanneldajate saatel ka esineda.

Oma pika kavaga tehti peaproovi pühapäeval Saiklas Saaremaa Seppade õue peal.

“Tahan öelda suured tänud seppadele, kes tegid meile kenad kandlevõtmed, sellepärast ka meie kontsert neile,” tähendas Viljaste.
Koidukiir, keda juhendab Janne Hints, on tegutsenud ligi 20 aastat, kanneldajad Õie Pärteli juhendamisel aastakese.

Anu Viljaste kinnitas, et taolisi ettevõtmisi on vaja ikka selleks, et ennast näidata ja teisi vaadata ning tutvuda nende tavade ja kultuuriga. Muusikafestival orissaarlaste sõprusvallas Rootsis kestab kolm päeva, 5.–8. juulini. Taidlejate reisi toetab Eesti Kultuurkapitali Saaremaa ekspertgrupp.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 343 korda, sh täna 1)