Kuidas Hitleril õnnestus pääseda trahvist kiiruse ületamise eest

KES OLI ROOLIS? Arhiivist leitud dokument kinnitab, et Adolf Hitler käskis oma autojuhil Julius Schreckil (rooli taga) sõita võimalikult kiiresti. On põhjust oletada, et tegelikult juhtis autot Hitler ise. Foto: internet

Saksamaal jõudis avalikkuse ette trahvikviitung, mis oli väljastatud Adolf Hitlerile sõidukiiruse ületamise eest, kirjutab Briti ajaleht The Daily Mail. Lehe andmetel leiti säärane dokument ühest Baierimaa arhiivist.

Kõnealune kviitung on kirjutatud 19. septembril 1931. Sel päeval umbes kella poole kahe paiku pärastlõunal fikseeris politseiohvitser Probst Ingolstadti linna lähistel liikluseeskirjade räige rikkumise: suurendatud võimsusega mootorit omav Mercedes numbrimärgiga II A – 19357 liikus Müncheni poole kiirusega 55,3 km/h, st peaaegu kaks korda kiiremini, kui oli sel teelõigul lubatud. Sellist liikluseeskirjade rikkumist karistati 1930. aastatel juhtimisõiguse kohese peatamisega.

Nimetatud intsident leidis aset kaua aega enne seda, kui Saksamaa teedel võeti kasutusele kiiruskaamerad, kirjutab Daily Mail. 1931. aastal mõõtsid kaks politseinikku sõidukite liikumiskiirust stopperiga.

 

Edasi loe laupäevasest Saarte Häälest. Telli leht siit.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 400 korda, sh täna 1)