Imre Sooäär kaebas Äripäeva kohtusse (3)

Muhulasest riigikogulane ja Pädaste mõisa omanik Imre Sooäär (fotol) nõuab lehes avaldatud valeväidete ümberlükkamist ja kohtu poolt määratavat hüvitist.

Postimehe andmeil pole Sooäär rahul Äripäevas ilmunud artikliga, mida ta nimetas tema renomeed sihilikult hävitavaks ja tema suhtes vaenu õhutavaks. Tema sõnul on ajakirjaniku kirjutatud artikkel täis faktivigu ja valeväiteid. Sooäär nimetab artiklit lausa laimuartikliks.
“Muu hulgas väidab ta, et olen lasknud maksumaksjal tasuda hiigelsummasid autoliisingu eest, kuigi ma pole mitte kunagi mitte ühtegi autoliisingu arvet riigikogule esitanud. Oma hagis nõuan valeväidete ümberlükkamist ja kahjutasu vastavalt kohtu äranägemisele,” ütles ta Postimehele.

Kuigi Sooäär ei täpsustanud, millise artikli pärast ta kohtu poole pöördunud on, avaldas ajaleht selliseid väiteid mullu augustis ilmunud kolumnis “Kas maksumaksja raha toel rajatakse uut mõisakorda?”.
Sooäär märkis, et ühiskond eeldab igati õigustatult poliitikutelt eetilist käitumist, kuid sama mõõdupuuga tuleb hinnata ka poliitikute tegevust kajastavate ajakirjanike tööd. “Kui ajakirjanik teadlikult ja sihilikult avaliku elu tegelase alatu laimuga üle valab, et tema renomeed hävitada, siis ei jää paraku muud üle, kui kohtu poole pöörduda,” lisas ta.
Äripäeva on kohtusse andnud ka Reformierakond, kes samuti nõuab artiklites esitatud väidete ümberlükkamist.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 1 174 korda, sh täna 1)